Nitelikli

2021 Asgari ücret zammı ile yeni maaşlar ne kadar, kaç TL olacak? TÜİK asgari ücretini sundu !!!

 

2021 Asgari ücret zammı ile yeni maaşlar ne kadar, kaç TL olacak? TÜİK asgari ücretini sundu !!!












   


2021 yılına sayılı günler kalırken, merakla beklenen asgari ücret 2021 ne kadar olacak? Gelen son dakika haberine göre milyonları ilgilendiren asgari ücret görüşmesinde TÜİK, 2021 asgari ücret sunumunu yaptı. TÜİK, (Türkiye İstatik Kurumu) asgari ücret için yapılan üçüncü toplantıda önerisini sundu. TÜİK, 2 bin 792.10 lira asgari ücret önerdi. Ocak 2021'de emekliler, memurlar ve işçiler için zamların ne kadar olacağı merak ediliyor. Maaş artışlarında en büyük belirleyici ise enflasyon oranı. Sabah gazetesi yazarı Faruk Erdem işçi, memur ve emeklilerin 2021 Ocak ayında alacakları yeni maaşları hesapladı. Ayrıca, kısa çalışma ödeneği, işsizlik maaşı ve en düşük memur ve en düşük emekli maaşları ne kadar olacak?


Son dakika: Asgari ücret 2021 ile son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Milyonları ilgilendiren asgari ücret 2021 görüşmeleri sıkı bir şekilde devam ediyor. Ocak ayı ile birlikte milyonlarca emeklinin, memurun ve işçinin maaşları da artıyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri 6 aylık enflasyon kadar zam alırken memurlar ve memur emeklileri ise yüzde 3'lük toplu sözleşme zammına ilaveten enflasyon farkını maaşlarında görecek. Peki tahmini asgari ücret 2021 ne kadar olacak? İşsizlik maaşı ve kısa çalışma ödeneği ne kadar artacak? İşte tüm milyonları yakından ilgilendiren ödemelerin detayları ve açıklamaları !!!

ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ (AGİ), İŞSİZLİK MAAŞI VE KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ DE NETLEŞECEK

Milyonları ilgilendiren bir başka rakam ise bu ayın sonunda açıklanacak. Asgari ücret komisyonu üçüncü toplantısını bugün yaparken hem 7-8 milyon işçinin direkt alacağı yeni maaşı belirleyecek hem de 20 milyondan fazla çalışanın Asgari Geçim İndirimi'nin artışını da açıklamış olacak. Asgari ücret sadece bunları değil işsizlik maaşını, kısa çalışma ödeneğini ve nakdi ücret desteğini de artıracak.

ENFLASYON ORANLARI VE TAHMİNİ ZAM ORANLARI

Eğer yıl sonunda enflasyon beklenti anketindeki gibi yüzde 14.18 çıkarsa 6 aylık enflasyon da yüzde 7.96 olarak hesaplanacak. Bu da SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranının yüzde 7.96 olacağı anlamına geliyor. Yine memurların ve memur emeklilerinin zam oranının ise yüzde 3+3,96 olacağı ve enflasyon farkı ekleneceği de bu hesaptan ortaya çıkıyor.

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar